Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Το Πάσχα η EΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή δίπλα στους Ρομά


Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφτηκε τη Μ. Εβδομάδα που πέρασε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Περιφερειακή σύμβουλο αναπτυξιακών προγραμμάτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και Ρομά, κ. Μαρία Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, κ. Βασίλη Πάντζο, για τη διανομή 8.500 μερίδων φαγητού το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε ευάλωτους συμπολίτες μας Ρομά σε τέσσερα σημεία της Αττικής.

Η διανομή έγινε με δίκτυο εθελοντών της Ελλαν Πασσε. Ήταν ακόμα μια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη και συνεργασία του. Ευχαριστίες επίσης στην κ. Μαρία Ζέρβα η οποία όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο πεδίο, αναζητώντας επίμονα λύσεις καθώς και στους Δήμους που κινητοποιήθηκαν.

'Ετσι, με απόλυτη επιτυχία υλοποιήθηκε το Μ. Σάββατο η διανομή 4.250 μερίδων φαγητού σε 4 σημεία στην Αττική στους Δήμους Αχαρνών, Φυλής, Ασπροπύργου και Αγίας Βαρβάρας σε συμπολίτες μας Ρομά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι ομάδες εθελοντών της Ελλαν Πασσε, που επίσης ευχαριστούμε ειλικρινά, δούλεψαν σκληρά και αποτελεσματικά δίνοντας ένα χέρι βοηθείας στους πραγματικά έχοντες ανάγκη. Οι σκηνές που ζήσαμε δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια. Ο κόσμος κυριολεκτικά πεινάει. Ας σημειωθεί ότι από τα κεντρικά σημεία διανομής εξυπηρετήθηκαν και ευρύτερες περιοχές όπως ο Γέρακας, το Κερατσίνι η Δραπετσώνα, τα Μέγαρα, η Μάνδρα και άλλα δύσβατα και δυσπρόσιτα σημεία της Αττικής. Παντού χαμόγελα, παντού ευχαριστίες, παντού η έκκληση να ξαναβρεθούμε και μετά τις γιορτές διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες. 

Ανήμερα του Πάσχα  η δράση συνεχίστηκε από τις 10 το πρωί με τη διανομή άλλων 4.250 μερίδων στα ίδια σημεία διανομής. 

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι όταν υπάρχει σχεδιασμός, συντονισμός, καθαρό πλαίσιο συνεργασίας και τα απαραίτητα εργαλεία μπορεί να φέρνει αποτελέσματα πρωτόγνωρα. 
Ωστόσο οι σκηνές που ζήσαμε σε κάποιους από τους καταυλισμούς, ήταν γροθιά στο στομάχι: πείνα, ανέχεια, εξαθλίωση, αόρατες και αχαρτογράφητες ψυχές που ζουν μέσα στα σκουπίδια. Και όλα αυτά στην Αττική. Δεν είναι ανεκτή πλέον αυτή η κατάσταση. 

Είναι ευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων και νόμιμη υποχρέωση τους να δράσουν. Δεν μπορεί η Πολιτεία διαχρονικά να κωφεύει στο να δώσει λύσεις. Κάποιος θα πρέπει να λογοδοτήσει για το εθνικό αυτό όνειδος.
 





Ελλάν Πασσέ - Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου