Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Πρόγραμμα για την εξασφάλιση στέγης σε οικογένειες Ρομά


ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Από εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης συνοικισμού Ρομά
Συνεχίζονται οι καταθέσεις αιτήσεων  δηλώσεων ιδιοκτητών στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για οικογένειες Ρομά, για οικήματα που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πατρέων.
O ΚΟΔΗΠ πρόκειται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση ΕΣΠΑ «2η τροποποίηση: Επιδότηση ενοικίου» του ΕΠ «Δυτική Ελλάδα», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων», υποβάλλοντας πρόταση με τίτλο «Επιδότηση ενοικίου για Ρομά στο Δήμο Πατρέων».

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση - μετεγκατάσταση Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα στόχος είναι η παροχή κοινωνικών συνοδευτικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την ενδυνάμωση και αυτονόμηση των ωφελουμένων ατόμων - οικογενειών Ρομά για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό της Πάτρας.
Η πρόταση που σχεδιάζει ο ΚΟΔΗΠ αφορά αρχικά σε έντεκα (11) οικογένειες Ρομά, που τώρα κατοικούν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες (διαβάστε εδώ τις προϋποθέσεις).

Πηγή: https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/232412/programma-gia-tin-exasfalisi-stegis-se-oikogeneies-roma?fbclid=IwAR2GUtmqevkfylmGZWlegxrEuA7QQvdfjumL3Z6doVeYv842UpXKAAu77sY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου