Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Στην Κάτω Αχαιά ο Γ. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Σταμάτης


Τον τσιγγάνικο συνοικισμό στην Κάτω Αχαϊα επισκέφθηκε χθες Παρασκευή, 7-8-2020, μεσημεριανές ώρες, ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας κ. Γιώργος Σταμάτης.

Τα μέλη του Συλλόγου νεολαίων και γυναικών Ρομά Κάτω Αχαϊας «ο Άγιος Γεώργιος» με επικεφαλής τον Πρόεδρό του και Αντιπρόεδρο της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Αντώνη Μπατζαλή επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Σταμάτη στην κεντρική πλατεία του συνοικισμού. Για 1,5 περίπου ώρα και με συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών Ρομά, διεξήχθη διαλογική συζήτηση, όπου τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα γενικότερα διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες τσιγγάνους της δυτικής Αχαϊας, με έμφαση στην απασχόληση, την εκπαίδευση, τη στέγαση και την υγεία.
Ο Γενικός Γραμματέας έδωσε αρκετές απαντήσεις, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στους δρόμους του συνοικισμού, μπήκε σε σπίτια Ρομά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως όταν η πολιτεία συνεργάζεται στενά και συμπορεύεται με ειλικρινή διάθεση με τα δημοκρατικά εκλεγμένα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης των τσιγγάνων σε όλη την Ελλάδα, επέρχονται πάντοτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε ωστόσο εντατικοποίηση της όλης προσπάθειας και καθημερινή σκληρή δουλειά από κοινού στο πεδίο.
Ο κ. Σταμάτης βρέθηκε στην Αχαϊα από το πρωί της Παρασκευής, όπου επισκεπτόμενος τη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), υπέγραψε με τον Πρόεδρό της διοικούσας επιτροπής καθηγητή κ. Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας και ΕΑΠ για τη χορήγηση υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές προερχόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά, άστεγοι, πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας), σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου